Де придбати душову кабіну?

Где купить душевую кабину

Вибір душової кабіни

Якщо ви читаєте цю статтю, думаємо, ви знайшли для себе відповідь на питання, яке мучить мільйони українських (і не лише) сімей: Де купити душову кабіну зі скла? Все більше і більше людей при облаштуванні ванної кімнати роблять вибір на користь душових кабін. І сьогодні ми розповімо вам, де його можна купити, і на що варто звернути увагу, роблячи свій вибір.

Як вибрати якісну душову кабіну зі скла?

Перше, на що вам варто звернути увагу, вибираючи душ кабіну, це те, до якого виду з погляду конструкції він відноситься. Існують три основні види душових кабін:

  • Відкриті

  • Закриті

  • Комбіновані

Відкриті кабіни

Такі моделі мають тільки дві стіни, а роль двох інших стінок виконують стіни ванної кімнати, в якій встановлюється кабіна. У покупця є можливість підібрати модель, яка оптимально впишеться в наявний простір. При цьому деталі кабіни, необхідні для монтажу, можна купувати окремо, що зрештою дозволяє суттєво заощадити.

Установка таких моделей нерідко проводиться на облицьовану плиткою підлогу, що дозволяє обійтися без піддону. Вода йде в зливний отвір, який обладнується гідрозатвором, для запобігання появі неприємних запахів. Крім того, наявність такого затвора не дозволить воді з каналізації проникнути до вас у квартиру.

Головним недоліком таких моделей є мінімальний набір додаткових можливостей. Прийняти душ ви зможете, а от організувати, наприклад, турецьку лазню – ні. Аналогічна ситуація і з функцією ароматерапії чи гідромасажем.

Крім того, для монтажу скляних стін потрібно свердлити стіни ванної кімнати, що дещо ускладнює процес установки.

Закриті кабіни

Ці моделі повністю герметичні і мають власні стіни, підлогу та дах. Завдяки цьому такі моделі ідеальні, коли ви хочете, не просто прийняти душ, а й отримати додаткові задоволення, недоступні для відкритих кабін.

Процес встановлення закритої кабіни займе не більше часу, ніж під'єднання пральної машинки. Досить просто підключити її до електричної мережі та каналізації, і вона готова до роботи. А якщо з якихось причин ви захочете її трохи перемістити – із цим також не виникне жодних проблем.

Важливо! При виборі такої моделі слід враховувати, що при монтажі має бути приблизно по 5-10 см вільного місця з усіх боків кабіни.

До недоліків таких моделей можна віднести їхню високу вартість, якщо йдеться про максимальну комплектацію. При цьому моделі з базовим набором функцій коштують не дуже дорого.

Комбіновані кабіни

Якщо місце в квартирі дозволяє, можна вибрати комбінований пристрій, що поєднує можливості ванни і гідробоксу. Такі пристрої не можна назвати компактними, але вони займають приблизно в 1,5 рази менше місця, ніж окремо ванна і душ.

Нестачі всього два - у вас має бути достатньо місця, щоб встановити таку модель, і, зрозуміло, ціна на такі пристрої може трохи засмутити.

Форма

З погляду форми, найбільш популярні моделі виконані у вигляді квадрата чи чверті кола. При цьому моделі квадратної форми коштують трохи дешевше, ніж аналогічні, але із закругленими кутами. Це з особливостями виробництва.

Матеріал піддону

Вибір матеріалу для піддону багато в чому визначає те, яким буде термін служби гідробоксу, а також наскільки просто його доглядатиме.

  • Чавун – швидко нагрівається та добре тримає тепло. За рахунок власної маси забезпечує відмінну шумоізоляцію.

  • Сталь - не найкращий вибір для піддону. Швидко остигає і має проблеми із шумоізоляцією.

  • Акрил - майже не поступається своїми властивостями чавуну, але вимагає особливого догляду.

  • АБС-пластик - бюджетний варіант. Рекомендується до покупки тільки в крайньому випадку, тому що досить швидко руйнується і навряд чи прослужить довше, ніж 3-4 роки.

Матеріал стін

Стінки душових кабінок, як правило, виготовляються зі скла. Найчастіше використовуються такі види скла:

  • Прозорі

  • Матові

  • Тоновані



Важливо! Більшість виробників використовують гартоване скло. Якщо воно розіб'ється, то осипається дрібними кубиками, зводячи до мінімуму можливість нарізатися.



Прозоре скло візуально розширює простір. Особливо це помітно у невеликій ванній кімнаті. Крім того, якщо ви купаєте дитину, через прозоре скло ви завжди бачитимете його.

Матове скло добре пропускає світло, але не дозволяє розглянути, що відбувається в кабіні. Це буває зручно та важливо, якщо у вас суміщений санвузол. Крім того, на такому покритті практично непомітні розлучення від води. Для догляду за ними достатньо протерти їх м'якою вологою губкою.

Тоноване скло одержують шляхом покриття звичайного скла спеціальним фарбуючим пігментом. Незважаючи на те, що вони здаються непрозорими – це не так. Вони не мають дзеркального ефекту, тому зовні видно, що відбувається всередині. Такі стіни виглядають дуже стильно, але вимагають щоденного догляду.

Що потрібно знати при покупці

Купуючи душову кабіну зі скла, потрібно виходити з того, як багато у вас вільного місця у ванній кімнаті. Якщо його небагато – варто розглянути покупку відкритої кабіни. Якщо простір дозволяє – краще придбати закритий гідробокс.

Крім того, зверніть увагу на такі нюанси:

  • Форма

  • Матеріал піддону

  • Матеріал стін

Переваги роботи з нами

Наша компанія вже більше 10 років займається продажем душових кабін та супутніх товарів. Ми з радістю відповімо на всі ваші запитання та допоможемо підібрати найкращий варіант виходячи з вашого бюджету та ваших побажань.

Наші пріоритети:

  • Низькі ціни.

  • Висока якість.

  • Бажання допомогти, а чи не продати.

Сподіваємося, що з нашою допомогою у вашому житті стане трохи більше вільного часу, який ви зможете витратити на себе або своїх близьких, залишаючись при цьому бездоганно чистими та свіжими.