Як вибрати душову кабіну

Від чого залежать розміри скляної перегородки?

Вже протягом більше 20 років душова кабіна прекрасно замінює громіздкі і незручні ванни. Будь-яка душова кабінка допоможе прикрасити санвузол і значно заощадити місце. Однак, щоб правильно вибрати душову кабіну слід розібрати основні критерії даного вироби, на які потрібно звернути увагу. Перший і найголовніший параметр, це розмір душової кабіни. Визначення розміру даного пристрою допоможе ідеально розмістити його у відведеному для нього місці. Для точного розрахунку ідеально допоможе план ванної кімнати, виконаний на звичайному аркуші паперу в потрібному вам масштабі, з розмірами всіх аксесуарів і приладів, що допоможе більш точно розмістити їх на самому проекті. Складання плану значно спростить завдання розстановки, оскільки на папері це зробити набагато простіше, ніж перетягувати це все на місці. Але варто враховувати не тільки розміри самих приладів у ванній, але і відстань між ними.

Типи піддонів для душових кабін

Після того як зробили всі розрахунки, потрібно перейти до вибору піддона. Матеріалом для виготовлення піддонів для душових кабін можуть бути: чавун, сталь, акрил і штучний мармур. Рекомендується вибирати металевий піддон, оскільки керамічні досить легко можуть тріснути якщо на них впаде щось важке. Однак є й інша проблема, емаль на металевих піддонах з часом може потемніти, а на акрилових і мармурових, подібне виключено. Від форми піддону залежить і форма самої душової кабіни. У більшості випадків, душові кабіни роблять квадратної або прямокутної форми.

Які душові кабіни можуть бути?

Існує 6 основних типів конструкцій. Вибір конкретного типу, залежить від простору розрахованого під душову, а так само дизайн-проекту.

Для виготовлення дверей і глухих стіною душової кабіни використовується загартоване скло. Саме цей матеріал є більш довговічним і з часом не змінює свій зовнішній вигляд на відміну від акрилового скла.

Наступним, не менш важливим критерієм, є тип відкривання дверей в кабінці. Існує 2 типу відкривання дверцят:

На що орієнтуватися при виборі душової:

  • При покупці душової кабіни обов'язково перевіряйте наскільки добре і не важко відкриваються, і закриваються дверки. Стулки дверей повинні плавно і безшумно пересуватися і бути герметичними в закритому вигляді;

  • Перед тим як вибирати душову кабіну, слід оцінити простір і зробити необхідні заміри, щоб знати, скільки місця може бути призначене для кабіни;

  • Переконайтеся, що на обрану модель душової кабіни є необхідні деталі, які в разі чого можна буде замінити;

  • Ціна душової кабіни залежить від додаткового оснащення душової кабіни;

  • Звертайте увагу на якість фурнітури і ущільнювачів. Найбільш надійний матеріал для фурнітури - це нержавіюча сталь марки AISI 304. Висока надійність пояснюється тим, що в умовах агресивного середовища у ванній кімнаті на фурнітурі чи не з'явиться іржі та інших небажаних нальотів.